Povrijeđeno 27

U izraelskim bombardovanjima poginulo 25 osoba

  • 06.10.2024. 08:10

U izraelskim bombardovanjima Libana poginulo je 25 osoba, a povrijeđeno 27, saopštile su libanske službe za vanredne situacije. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da Izrael mijenja odnos snaga na sjeveru, da ima "dužnost" da uzvrati udarac Iranu i da će to učiniti.

Bombardovana su naselja i gradovi na jugu ove zemlje, kao i glavni grad Bejrut.

Televizija "Al Arabija", pozivajući se na svoje zvaničnike, objavila je da je u vazdušnim napadima na Bejrut ubijen Hašem Safi el Din, glavni kandidat za novog lidera Hezbolaha.

Naveli su da je u bombardovanju ubijeno još nekoliko članova Hezbolaha visokog ranga i oficira Iranske revolucionarne garde.

Netanjahu je najavio da će Izrael uzvratiti Iranu zbog napada balističkim projektilima u utorak, prenosi Tajms of Izrael.

- Iran je dva puta ispalio stotine projektila na našu teritoriju i naše gradove - napadi balističkih raketa među najvećim u istoriji. Izrael ima dužnost i pravo da se brani i odgovori na ove napade i mi ćemo to učiniti - rekao je Netanjahu u video izjavi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Mućke (12+) (R)

    '''' Mućke (12+) (R)