Majk Džefris

Uhapšen bivši direktor modne kompanije: Sa partnerom seksualno zlostavljao mladiće

  • Izvor: Agencije
  • 23.10.2024. 09:51

Bivši izvršni direktor modne kompanije "Aberkrombi i Fič" Majk Džefris, zajedno sa još dvojicom muškaraca, uhapšen je zbog optužbi za trgovinu ljudima i međunarodnu prostituciju.

Optužnica od 16 tačaka objavljena je jutros, deset godina nakon što je Džefris napustio firmu koju je vodio 22 godine, prenio je BBC.

Prema podacima iz istrage, koja je pokrenuta nakon analize BBC i kolektivne tužbe, Džefris i njegovi saradnici mamili su mladiće lažnim obećanjima o angažovanju za poslove modela, kako bi ih vodili na putovanja tokom kojih su ih seksualno zlostavljali.

Optužbe da su zlostavljali mlade u potrazi za karijerama

Američki tužilac Brion Pis istakao je da su optuženi tokom dužeg vremenskog perioda seksualno zlostavljali mlade ljude u potrazi za karijerama u oblasti mode i zabave.

"Ovaj slučaj bi trebalo da služi kao upozorenje svima koji misle da mogu da eksploatišu druge“, rekao je Pis na konferenciji za novinare.

Pored Džefrisa (80), optuženi su i njegov partner Metju Smit (61) i Džejms Džejkobson (71), a sva trojica se suočavaju sa optužbama za seksualnu trgovinu i međunarodnu prostituciju, koje uključuju 15 neimenovanih žrtava između 2008. i 2015. godine.

Ukoliko budu osuđeni, oni se mogu suočiti sa kaznom doživotnog zatvora.

Plaćali desetinama muškaraca

Prema optužnici, Džefris i Smit plaćali su desetinama muškaraca za seks u svojim domovima na Menhetnu i u Hemptonsu, kao i u hotelima širom Еvrope.

Takođe, navedeno je da je Džejkobson imao “probe” sa mladim muškarcima prije nego što bi ih uveli kod Džefrisa i Smita.

Kompanija je izrazila šok i zgražavanje zbog optužbi protiv Džefrisa, ističući da je teško povjerovati da firma ima bilo kakve veze sa tim.

Džefris je vodio kompaniju od 1992. do 2014, kada je podnio ostavku zbog kritika da ne prati promjene u ukusima tinejdžera, prenosi Tanjug.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.