"Džon"

Uragan protutnjao Meksikom: Dječak se udavio u rijeci

  • Izvor: Agencije
  • 29.09.2024. 07:52

Najmanje 22 osobe poginule su u Meksiku od posljedica nevremena koje je izazvao uragan Džon, javlja Rojters.

Stanovnici jugozapadnog dijela te zemlje evakuisani su zbog poplava.

Prema lokalnim medijima, u Gereru, najteže pogođenoj državi i jednoj od najsiromašnijih u Meksiku, 18 ljudi je poginulo, a mnogi u klizištima koje je uništilo kuće. Na jugu su mediji prenijeli da su tri smrtna slučaja zabilježena u Oahaki, a jedan dječak udavio se u rijeci na sjeveru u državi Mičoakan.

Guvernerka države Gerero Еvelin Salgado podijelila je slike nevremena u objavi na društvenoj mreži Iks, na kojima se vidi kako pripadnici hitne pomoći u ljetovalištu Akapulko spasavaju ljude čamcem i helikopterom.

Salgado je rekla da je pristup aerodromu ponovo uspostavljen. Građani koji imaju malu djecu koji su se evakuisali iz poplavljenih naselja na gumenjacima i daskama za surfovanje, tražili su od vlasti podršku, jer se grad još uvijek oporavlja od oluje koja je pogodila Akapulko prošle godine.

Prošlog oktobra, uragan Otis pogodio je Akapulko kao oluja kategorije 5, u kojoj je poginulo više od 50 ljudi. Obilne padavine i grmljavine predviđaju se kasnije večeras širom Gerera i dijelova Oahake, ali vlasti u Akapulku su saopštile da je voda počela da se povlači.

Uragan Džon počeo je juče da slabi i više se ne smatra aktivnom olujom. Meteorolozi kažu da toplije temperature okeana doprinose stvaranju uragana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Mućke (12+) (R)

    '''' Mućke (12+) (R)