Bez argumenata

Vašington post: Amerike ne vjeruje u pobjedu Ukrajine

  • Izvor: Agencije
  • 24.09.2024. 19:28

Ukrajina nije bila u stanju da pruži Sjedinjenim Državama ubjedljive argumente u prilog tome da im se dozvoli da izvrše udare zapadnim oružjem duboko u rusku teritoriju, piše američko izdanje Vašington posta.

Ranije je list Politiko, pozivajući se na britanskog zvaničnika, pisao da bi SAD i Velika Britanija mogle da najave Kijevu davanje takve dozvole tokom nedjelje na visokom nivou Generalne skupštine UN , koja se održava u Njujorku od 24. septembra do 30.

„Zvaničnici Bijele kuće i Ministarstva odbrane kažu da nisu čuli ubjedljive argumente od ukrajinskih lidera da će moguće mete u dometu (zapadnih) raketa u Rusiji značajno uticati na put Ukrajine do pobjede“, navodi vašingtonska publikacija.

Detalji teške nesreće: Automobil potpuno izgorio, vozač poginuo

Detalji teške nesreće: Automobil potpuno izgorio, vozač poginuo

Prema pisanju lista, neki evropski vojni zvaničnici i diplomate ne slažu se sa stavom SAD da bi udari duboko u Rusiju imali samo ograničen efekat.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je ranije izjavio da zemlje NATO-a sada razgovaraju ne samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa od strane Kijeva, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

Direktno učešće zapadnih zemalja u ukrajinskom sukobu promijeniće njegovu suštinu, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu prijetnji koje joj se na taj način stvaraju.

Pratite nas i putem Vibera