Rusija

Voz sa 232 putnika izletio iz šina: Desetine povrijeđenih

  • Izvor: Agencije
  • 26.06.2024. 20:02

Najmanje 70 osoba je povrijeđeno kada je devet vagona putničkog voza izletjelo iz šina u republici Komi na sjeveru Rusije.

Ruski mediji su prenijeli da prema posljednjim informacijama nema nastradalih u ovoj teškoj željezničkoj nesreći.

Putnički voz broj 511 je saobraćao između Vorkuta, grada na sjeveru Rusije i Novorosijska na obali Crnog mora. Do nesreće je došlo nedaleko od grada Inta, naveli su zvaničnici iz ruskih željeznica.

"Hitne službe su na licu mjesta. Preduzete su sve neophodne mjere kako bi se pomoglo povrijeđenima. Saobraćaj na pruzi je obustavljan", naveli su zvaničnici.

Ruski mediji su prenijeli i da je tužilaštvo pokrenulo istragu o uzrocima incidenta. Voz je imao 14 vagona sa ukupno 232 putnika, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.