Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Glupo je vjerovati da Еvropska unija nekome može dati evropsku budućnost

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 27.10.2024. 21:35

Glupo je vjerovati da Еvropska unija nekome može dati evropsku budućnost, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući riječi gruzijske predsjednice Salome Zurabišvili da Gruziji niko neće oduzeti evropsku budućnost.

- Vašington je upravo oduzeo "evropsku budućnost" Еvropskoj uniji, lišivši je stabilnog snabdijevanja resursima, urušivši privredu i privukavši lidere biznisa, a prije toga – preplavivši je ilegalnim migrantima od kojih su milioni, zbog američkih avantura na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, nagrnuli u Еvropu. Stoga je jednostavno glupo vjerovati da ЕU može nekom drugom da podari "evropsku budućnost - napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Prema njenim riječima, lišavanje budućnosti je lišavanje nezavisnosti i nacionalnih interesa.

- Sve dok zemlje i narodi misle svojom glavom i ne izvršavaju bespogovorno naloge vašingtonskih pokrovitelja, oni imaju budućnost - ocijenila je portparol Kremlja.

Ona je predsjednici Gruzije takođe postavila pitanje zašto je gruzijska budućnost gora od evropske?

- Gruzija je, da podsjetim francusku državljanku, starija od Francuske - istakla je Zaharova.

Nakon objavljivanja zvaničnih rezultata parlamentarnih izbora u zemlji, gruzijska predsjednica je rekla da ih ne priznaje, a da je njihov rezultat isto što i "potčinjavanje Gruzije Rusiji".

Centralna izborna komisija Gruzije saopštila je ranije da je, nakon prebrojavanja glasova sa svih biračkih mjesta, vladajuća partija "Gruzijski san" osvojila 53,92 odsto glasova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: