U Kurskoj oblasti

Zaharova: Kijevske snage otimaju civile i zatvaraju ih u koncentracione logore

  • Izvor: SRNA
  • 20.09.2024. 13:52

Ukrajinske snage u ruskoj Kurskoj oblasti otimaju civile i zatvaraju ih u koncentracione logore slične onima koje su kontrolisali nacisti u Drugom svjetskom ratu, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je tokom govora na Forumu žena Еvroazije napravila paralelu između zločina koji je nacistička Njemačka počinila protiv Sovjetskog Saveza tokom Drugog svjetskog rata i postupaka ukrajinskih trupa tokom upada preko ruske granice započetog prošlog mjeseca.

Crne prognoze Еvropske komisije: Ukrajina će zimu dočekati bez struje i vode

Crne prognoze Еvropske komisije: Ukrajina će zimu dočekati bez struje i vode

Prema njenim riječima, ruske policijske agencije nastavljaju da sakupljaju podatke o slučajevima u kojima su ukrajinski nacionalisti "na silu odvodili u Ukrajinu mještane Kurske oblasti koji nisu imali vremena da se evakuišu".

"To je tipična praksa nacističkih okupatora. Sjećate li se kako su vodili sovjetski narod u zatvoreništvo i ropstvo?", upitala je Zaharova.

Atentator na Trampa regrutovao plaćenike za rat u Ukrajini!

Atentator na Trampa regrutovao plaćenike za rat u Ukrajini!

Ona je napomenula da je Crveni krst Rusije sakupio brojna svjedočenja očevidaca otmica u Kursku, javila je "Raša tudej".

"Zapravo, postoje dokazi da ukrajinski borci osnivaju neku vrstu koncentracionih logora blizu granice sa Rusijom, gd‌je uz prijetnju oružjem odvode lokalne mještane koji iz raznih razloga nisu mogli da napuste područja koja nisu bezbjedna", naglasila je Zaharova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: