Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Namjeran napad na civile i infrastrukturu

  • Izvor: SRNA
  • 23.06.2024. 15:17

Ukrajina je namjerno izvršila napad na lokaciju gd‌je su se okupili civili, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nakon udara na Sevastopolj.

Iz ruskog Ministarstva odbrane saopšteno je ranije da su tri civila poginula, uključujući dvoje d‌jece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima "Atakms", opremljenim sa kasetnim bojevim glavama.

"Pažljivo su planirali svoj zločin i iskoristili su oružje za maksimalno uništenje civila i civilne infrastrukture. Kijev d‌jeluje iz mržnje i kako bi širio paniku među stanovnicima Krimskog poluostrva", izjavila je Zaharova.

Ona je napomenula da će Moskva učiniti sve kako bi osigurala da međunarodna zajednica bude upoznata sa posljednjim zločinima kijevskog režima, te da će ruska diplomatija u tom smjeru raditi upornije nego inače.

Zaharova je dodala da su međunarodne organizacije, uključujući OЕBS i Unesko, pod uticajem Zapada i da ignorišu slične napade.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je protivvazdušna odbrana /PVO/ oborila četiri projektila, a da je peti eksplodirao iznad grada. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.