Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Zaharova pita Borelja: Da li važi ista logika za Kosmet kao i za Ukrajinu?

  • Izvor: Agencije
  • 25.09.2024. 18:16

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je da li logika šefa diplomatije ЕU Žozepa Borelja o "narušavanju integriteta Ukrajine" važi i za Srbiju u slučaju Kosova i Metohije.

Ona je navela Boreljove riječi koji je rekao da ukoliko bi se Ukrajinci predali i pristali na "narušavanje integriteta svoje države", to će postati "dobar primjer za agresora koji će željeti da ovo iznova ponavlja".

- Završno pitanje za Borelja: Da li ova logika važi i za Srbiju, kojoj je Zapad odsjekao istorijsku teritoriju Kosovo? Zajedno sa Srbima čekamo odgovor iz Brisela", objavila je Zaharova na Telegramu.

Šef diplomatije Еvropske unije Žozep Borelj, kao domaćin neformalnog sastanka Saveta za spoljne poslove ЕU u Njujorku tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, izjavio je da međunarodna pravila nikada nisu bila ovoliko zanemarena kao danas.

- Svijet je pogođen mnogim krizama, do te mjere da međunarodna pravila nikada nisu bila toliko zanemarena. Međunarodni sistem pravila nikada nije bio tako slabo sproveden i poštovan - istakao je on.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)