Ministarstvo odbrane

Žestok udar Rusa: Gore vojni aerodromi i fabrike dronova u Ukrajini!

  • 22.09.2024. 15:16

Oružane snage Ruske Federacije su u protekla 24 časa izvršile udare na energetske objekte koji su podržavali rad ukrajinskog vojnoindustrijskog kompleksa, infrastrukturu vojnih aerodroma i postrojenja za proizvodnju dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Operativno-taktička avijacija, jedinice opremljene bespilotnim letjelicama, raketne snage i artiljerijske jedinice grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije uništile su radarsku stanicu za otkrivanje i praćenje ciljeva na malim visinama 36D6, a nanijeti su i udari na energetske objekte koji su obezbjeđivali rad preduzeća vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine, infrastrukturu vojnih aerodroma, postrojenja za proizvodnju bespilotnih letjelica, koncentracije neprijateljske žive sile i vojne tehnike u 141 regionu", navodi se u saopštenju.

Rusi udarili na energetske objekte: Likvidirano više od 1.000 ukrajinskih vojnika!

Rusi udarili na energetske objekte: Likvidirano više od 1.000 ukrajinskih vojnika!

Jedinice grupe trupa "Sjever" zauzele su povoljnije linije i položaje, usljed čega je eliminisano gotovo 160 vojnika. Uništeno je borbeno vozilo pješadije, top-haubica D-20 i dvije haubice D-30.

Jedinice grupe trupa "Zapad" poboljšale su taktičku situaciju, porazile ljudstvo i tehniku. Neprijateljski gubici su iznosili do 420 vojnika, dva tenka, tri kamioneta, dvije top-haubice D-20.

Peskov: Nema alternative pobjedi u Ukrajini

Peskov: Nema alternative pobjedi u Ukrajini

Jedinice grupe snaga "Jug" zauzele su povoljnije položaje. Oružane snage Ukrajine izgubile su do 560 vojnika, dva borbena oklopna vozila, 20 automobila, švedsku samohodnu haubicu "arčer".

Jedinice grupe snaga "Centar" nastavile su da napreduju u dubinu neprijateljske odbrane. Gubici ukrajinskih formacija iznosili su do 445 vojnika, dva borbena oklopna vozila, dva kamioneta, top-haubicu D-20 i tri haubice D-30. Jedinice grupe trupa "Dnjepar" uništile su ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine. Neprijateljski gubici su iznosili preko 60 vojnika, tri vozila i haubicu "msta-b" kalibra 152 mm.

Ukrajinci ne odustaju od napada na nuklearnu elektranu: Udarili dronovima, oštećen transformator

Ukrajinci ne odustaju od napada na nuklearnu elektranu: Udarili dronovima, oštećen transformator

Sistemi PVO oborili su šest vođenih bombi "hamer" proizvedenih u Francuskoj, šest raketa lansiranih iz HIMARS-a američke proizvodnje, dvije rakete S-200 modifikovane za gađanje kopnenih ciljeva i 106 bespilotnih letelica avionskog tipa, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: