Jug Libana

Žestoka razmjena vatre između Izraela i Hezbolaha

  • Izvor: SRNA
  • 22.09.2024. 08:31

Izraelski borbeni avioni izvršili su najintenzivnije bombardovanje u skoro godinu dana rata širom juga Libana, a Hezbolah raketne napade na vojne ciljeve na sjeveru Izraela.

Izraelska vojska saopštila je da je od juče pogodila oko 290 ciljeva, uključujući hiljade cijevi za raketne bacače Hezbolaha, i poručila da će nastaviti da gađa mete pokreta koji ima podršku Irana.

U Izraelu su rano jutros zatvorene škole i ograničena su okupljanja u mnogim oblastima na sjeveru zemlje i na Golanskoj visoravni, koja je pod izraelskom okupacijom.

Rusi otkrili šta je bio cilj detonacije pejdžera u Libanu

Rusi otkrili šta je bio cilj detonacije pejdžera u Libanu

Sirene su se oglašavale tokom cijele noći dok su iz Libana i Iraka ispaljivani rakete i projektili, od kojih su većinu presreli izraelski sistemi protivvazdušne odbrane, saopštila je vojska.

Izraelski mediji javili su da je više zgrada pogođeno direktno ili ostacima raketa, a služba hitne pomoći objavila je da je zbrinula lakše povrijeđene ljude. Nema ozbiljnije povrijeđenih.

Hezbolah je saopštio da je desetinama projektila gađao izraelsku vazduhoplovnu bazu "Ramat David" kao odgovor na "ponovljene izraelske napade na Liban".

Izrael počeo bombardovanje Libana!

Izrael počeo bombardovanje Libana!

Uzastopne salve raketa na "Ramat David" su do sada najdublji su udari na teritoriji Izraela od početka sukoba.

Irački militanti koje podržava Iran u saopštenju navode da su rano jutros izvršili napad eksplozivnim dronom na Izrael.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: