Australija

Zvijer dugačka skoro četiri metra - Krokodil jeo kućne ljubimce, a onda je uhvaćen i skuvan

  • Izvor: Agencije
  • 13.06.2024. 19:03

Udaljena australijska zajednica osvetila se ogromnom morskom krokodilu tako što je uhvatila i pojela zvijer od 3,6 metara za koju se vjeruje da je proždirala kućne ljubimce i jurila djecu.

U srijedu je policija u gradu Bula na sjevernoj teritoriji Australije upucala krokodila pošto je procijenila da predstavlja „značajan rizik za zajednicu“.

U saopštenju, policija je rekla da je grabežljivac „proganjao i tjerao iz vode djecu i odrasle” i da je „takođe navodno pojeo više pasa u zajednici”.

Zmija gmiže po automobilu u centru Trebinja

Zmija gmiže po automobilu u centru Trebinja

Krokodil je potom bio „pripremljen za gozbu na tradicionalan način“, rekla je policija, ali ne prije nego što su vlasti iskoristile priliku da lokalnoj djeci daju improvizovanu „seansu o bezbjednosti krokodila“, uključujući pogled izbliza na ovu opasnost.

Narednik policije Severne teritorije Еndru Mekbrajd rekao je da je životinja "skuvana u supu od krokodilskog repa, dio je bio na roštilju, nekoliko komada je bilo umotano u listove banane i kuvano pod zemljom“.

- Bila je to prilično velika tradicionalna gozba i bilo je nekoliko punih stomaka - rekao je narednik Mekbrajd.

I morska i slatkovodna vrsta krokodila zaštićene su u Australiji, gdje je lov na životinje zabranjen saveznim zakonom od 1971. godine, vremena kada ih je krivolov doveo do izumiranja.

U decenijama od tada broj je rastao, a na sjevernoj teritoriji sada živi oko 100.000 krokodila, navodi lokalna vlada.

Na veb-sajtu teritorije navodi se da krokodili u slanoj vodi mogu da narastu do šest metara (20 stopa), da teže i do tone i da „jedu skoro sve“.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Biznis klub (R)

    ''Biznis klub (R)