Тања Бошковић

Глумица открила да је била на корак да напусти све и оде у манастир

  • Извор: Курир
  • 23.06.2024. 14:16

Глумица Тања Бошковић освојила је срца публике својим талентом и харизмом којом је плијени како на сцени тако и пред камерама.

Одувијек је важила за фаталну даму, због које су уздисали сви, а и данас се може похвалити завидном линијом и изгледом.

Ипак, занимљиво је да је некадашња "бунтовница" јавне сцене посљедњих година мир пронашла у вјери.

Како је открила једном приликом да не би рањавала људе истином, радије је прећути, а срећном је чине посјете манастирима и разговори с монасима, о чему је и сама говорила у медијима.

- Размишљала сам о томе да се замонашим. Међутим, мора човјек да буде свејстан својих немоћи. Ја немам моћ послушања, то је велики дар, а ја сам била бунтовница у младости. Али постоји нешто у креативном бићу крајње непослушно. Да не бих и ја добијала батине, јер нико мени други не треба да ме кажњава, сама то најбоље чиним, престала сам да маштам о монашком животу - рекла је Тања за "Глорију".

У здравом тијелу здрав дух

На њеном изгледу и ведром духу позавидјеле би јој много млађе колегинице, а како је открила раније ужива у бројним физичким активностима, од којих не одустаје.

- Спадам у људе челичног здравља. Посљедњих 36 година нисам имала ни кијавицу. Не знам како су људи постали инертни. И даље трчим, скачем, јурим, лудујем и пјевам... Волим море и да пливам. И даље једем шаку хране дневно. Ником није потребно више. Живим један здрав сељачки живот. Немам потребу за преједањем у било ком смислу. Вјероватно ме молитва, причешћивање и исповијест држе у добром духовном и физичком здрављу. То је моја радост. Никад се нисам простирала више него што могу. Господ ми је дао дара колико ми је дао, а ја задовољна. Господ је дао да имам дјецу, ја пресрећна - открила је једном глумица.

Живот испуњен љубављу

Како је објаснила њен живот је испуњен љубављу, коју је на почетку добијала од родитеља, али и ближњих, а и данас живи по правилима које је усталила у дјетињству, водећи се тиме да има чисто срце.

- Трудим се да немам лоше мисли. Доживљавам их као гријех... И кад дођу лоше мисли, очеткам их са себе. Нисам морала да носим туђим именом потписане хаљине да би ми рекли да сам вриједна. Нахрањена сам љубављу својих родитеља, сестре, дјеце, пријатеља и комшија. Ништа нисам морала. Не требају ми аутомобили и свуда идем пјешке. Уђем у градски превоз само ако журим. Здравље се налази у нашим душама. И тијело одреагује на сваку ружну и рђаву мисао. Уби вас памет и калкулација, ово се обраћам читаоцима. Растеретите своје душе и радујте се - истакла је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: