Упркос дисквалификацији

Холандија ипак иде на Евровизију, Клајн одбио учешће

  • Извор: Б92
  • 25.10.2024. 13:20

Холандија ће се сљедеће године такмичити на Евровизији, упркос дисквалификацији прошлогодишњег представника Јоста Клајна.

Како пише холандска телевизијска кућа АВРОТРОС, Јост Клајн је одбио понуду да представља Холандију на Евровизији сљедеће године.

"Јосту Клајну је понуђена прилика да поновно учествује. Међутим, на крају је одлучиода одбије понуду", навели су.

АВРОТРОС је раније изразио сумњу око учествовања на Евровизији сљедеће године након што је Јост Клајн дисквалификован са овогодишње Евровизије у Малмеу, и то након што га је сниматељка оптужила за пријетње и напад.

Шведско тужилаштво раније је навело да се не може доказати да је холандски представник изазвао "озбиљан страх" у наводном инциденту иза бине, а који је укључивао сниматељку.

Иначе, Клајну је забрањено да изведе пјесму "Еуропапа" само неколико сати прије финала Евровизије, након што је једна чланица продукцијске екипе тврдила да је пријетећи кренуо према њој након свог полуфиналног наступа два дана раније.

Из организације холандске телевизијске куће Авротрос навели су да је Клајн снимљен непосредно након силаска са бине, иако је раније договорено да га не снимају и не ометају. Међутим, то се није испоштовало чак и након Клајнових упозорења да не жели да га ико снима.

Подсјећамо, Швајцарска ће бити домаћин 69. издања Евровизије. Такмичење ће се одржати у Ст. Јакобсхаллеу у Базелу. Полуфиналне вечери одржаће се 13. и 15. маја, а велико финале заказано је за суботу 17. маја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.