Стигле и реакције

Објављен трејлер за филм "Црна Барби"

  • Извор: Блиц
  • 05.06.2024. 11:48

Послије планетарног успјеха који је постигао филм "Barbie" са Марго Роби и Рајаном Гослингом, било је само питање времена када ће изаћи нови наслов о најпопуларнијој лутки свих времена. Сада смо, додуше, добили један документарни филм.

У питању је “Black Barbie”, документарни филм који испитује зашто је било важно (али и револуционарно) од компаније Мател када су осамдесетих произвели лутку која ће бити другачије боје коже.

У документарцу неколико жена из јавног свијета прича како је утицало на њих да у дјетињству виде лутку која, заправо, личи на њих.

“Лутка која личи на мене”

“Волите је или не, скоро свако има причу о Барби. Чак и ако немају причу, постоји прича о томе зашто они немају причу. У овом филму причамо о првим црним Барбикама. Почело је са Беула Меј Мичел и наизглед једноставним питањем: “Зашто не направити Барбику која личи на мене?”, пише у синопсису филма, а у опису трејлера наведено је сљедеће:

– Више од лутке. "Black Barbie" слави значајан утицај који су три црне жене у Мателу имале на еволуцију Барби бренда какав познајемо. Кроз ове харизматичне приче инсајдера, документарац говори о томе како је прва црна Барбика настала 1980. године, испитујући важност репрезентације и како лутке могу бити кључне за формирање идентитета и маште

У филму се поред кључних жена у Мателу појављује се, између осталих и сценаристкиња и продуценткиња Шонда Рајмс, чије уводне ријечи чујемо у трејлеру.

– Ако пролазите кроз живот и не видите ништа што је рађено по вашем лику, штета је већ учињена – уводи нас Рајмс у трејлеру.

Прве реакције

Трејлер који је изашао синоћ на Јутјубу за сада је погледало више од 60.000 људи, и позитивни коментари су се само низали.

“Почео је Барби универзум”, “Жао ми је само што се дјевојчице више не играју луткама”, “Бака ми је својевремено рекла – шта год да ти причали, Барби је увијек била црна!”, “Ово је заиста посебно”, “Они које ово нервира немају шта паметније да раде у животу”, само су неки од коментара који се нижу испод објаве за нови филм.

“Black Barbie” премијерно ће се приказати 19. јуна, само на Нетфликсу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм