Објављени тизери

Тихомир Станић у улози Ива Андрића: Ускоро почиње емитовање серије "Нобеловац"

  • Извор: Телеграф
  • 19.09.2024. 12:14

Серија "Нобеловац" ускоро ће се емитовати на РТС-у, а објављени су први тизери, гдје можемо да видимо како ће изгледати ово остварење. Главну улогу, лик Ива Андрића, игра Тихомир Тика Станић.

На питање шта публика може да очекује од серије, глумац је за Телеграф.рс рекао сљедеће:

""На Дрини ћуприја" он (Иво Андрић, прим.аут) каже: "А сваки од слушалаца памти оно што у његовом уху, његовој ћуди најбоље одговарало. Све оно што је било ту, на очиглед цијелог свијета урезано у тврдом камену, понављало би уста до уста на разне начине, често измијењено и искварено до несвијести. Ко зна. Ко је склон учењу, научиће оно што му прија..." Не знам, ми смо доста истраживали, трудили смо се да будемо чињенично тачни, а да некад у свом тумачењу и погледу на његов живот нађемо оправдање за многе његове поступке који су људи тумачили на разне начине", рекао је Станић.

Тихомир наводи да нас у серији очекује прегршт историјских ликова.


"Исидора Секулић, Чолаковић, Крлежа, Јосип Броз Тито, Хитлер... Многе, многе личности. 140 ликова", рекао је Станић, који је додао да ће серија имати 8 епизода, као да од ње неће настати филм.

О серији "Нобеловац"

У четвртак, 7. септембра почело је снимање нове игране серије "Нобеловац" у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а. Серија од осам епизода бавиће се животом нашег нобеловца, Иве Андрића са главним фокусом на тренутак када је аутор романа „На Дрини ћуприја“ добио Нобелову награду за књижевност, 1961. године, али, кроз својеврсну унутрашњу драму главног јунака, покриваће и драматичне године књижевног стварања током Другог свјетског рата, као и Андрићев живот у послијератном Београду.

Прва клапа пала је на локацији Андрићеве задужбине, у Музеју Иве Андрића, на Андрићевом венцу, а снимање ће трајати до децембра. Поред Београда и околине, снимаће се и у Херцег Новом, Сарајеву и Вишеграду.


Креатори серије су Тихомир Станић, Иван Велисављевић и Владимир Рогановић. Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић и сарадници на сценарију Александар Новаковић и Тихомир Станић.

Редитељ серије је Тихомир Станић са коредитељем Боришом Симовићем.

Главне улоге повјерене су Тихомиру Станићу који ће играти Иву Андрића, Селми Алиспахић као Милици Бабић, док ће младог Андрића играти Игор Јуринић.


У серији играју Владан Гајовић, Бојан Жировић, Бранка Шелић, Бојана Зечевић, Петар Новаковић, Светозар Цветковић, Миливоје Обрадовић, Слободан Бештић, Александра Плескоњић, Вахид Џанковић, Небојша Миловановић и многи други.

Директор фотографије је Пабло Феро, сниматељ звука Владимир Стошић, костимографкиња Невена Миловановић, маскерка Дубравка Бушатлија, сценографкиња Валентина Попржан, директор филма Сретен Мијовић, монтажерка Снежана Ивановић.

Извршни продуцент серије је Тихомир Станић, супервизор продукције Марија Берета, а уредник серије Кристина Ђуковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)