Bundeva – kraljica jeseni – puna je vitamina, a pečena u rerni predstavlja zdravu poslasticu!
Jedan od najjednostavnijih načina pripreme bundeve je da je ispečete u rerni – za šta vam ne treba posebna vještina i puno vremena. Njen okus možete obogatiti začinima, a u ovim krajevima najčešće se jede u slatkoj varijanti.
Ako se odlučite da je konzumirate kao desert – i kao zdravu poslasticu prije pečenja dodajte joj cimet, javorov sirup, vaniliju i rum. Ili samo nešto od ovih sastojaka.
Nešto egzotičnija je slana varijanta u kojoj ćete bundevi dodati đumbir, bijeli luk, papričice… Sve to odlično se slaže sa slatkastim okusoom bundeve.
Sastojci:
• Bundeva
• maslinovo ulje (opciono)
• začini po želji
Priprema:
Bundevu očistite od sjemenki i narežite na kriške, pa ih položite na pleh obložen papirom za pečenje ili namašćen pleh. Na svaku krišku stavite začine koje ste odabrali. Tako pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, a poslužite je toplu.