Kulinarstvo je umjetnost

Česte greške kod spremanja hrane

  • 22.04.2021. 17:35

Kulinarstvo je umjetnost, a jedan pogrešan potez može da pokvari bilo koje jelo, čak i u restoranima sa Mišelinovim zvjezdicama. Nije važno da li ste iskusni kuvar ili sami kuvate kod kuće, svi u kuvanju mogu da pogriješe.

Ovo su tipične greške koje pravimo prilikom kuvanja nekih namirnica, objašnjava kuvarica Eliza Kros za " Bright side".

1. Tijesto za picu

Najbolji način da razvučete tijesto je rukama. Na taj način ga činite mekanim. Kada tijesto za picu razvijate oklagijom, ono će se slabije dizati kada ga budete pekli.

 

2. Pečena piletina

Pečena piletina može da se osuši tokom spremanja. Da biste to izbjegli, pokušajte da ne otvarate vrata rerne tokom pečenja. Svaki put kad to učinite, rerna gubi toplinu, vrijeme spremanja se produžava, a piletina zbog toga postaje presušena. Takođe, pazite da se jelo "odmori" 30 do 40 minuta.

 

3. Mladi krompir

Mladi krompir sadrži puno gvožđa, magnezijuma, vitamina C i B6. Da biste sačuvali sva korisna svojstva, krompir skuvajte i pecite zajedno s korom jer sadrži velik broj vitamina i minerala.

 

4. Piletina

Ljubitelji zdrave ishrane savetuju uklanjanje kože piletine prije kuvanja. To je zato što koža sadrži puno masnoća. Kako bi se sačuvao ukus piletine, bolje je da uklonite kožu neposredno prije nego što počnete da jedete jelo. Kada je piletina kuvana, upija dio masnoće s kože, što čini meso sočnijim i aromatičnijim.

 

5. Brokoli

100 g brokolija ispuniće vaše tijelo potrebnom dozom vitamina C. Međutim, taj vitamin se uništava u kipućoj vodi i povrće gubi svoju hranljivu vrijednost. Da se to ne bi dogodilo, najbolje je da kuvate brokoli na pari, prenosi B92.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.