Ово је прави омјер састојака

Чоколада за којом је цијели свијет полудио: Рецепт за виралну Дубаи чоколаду

  • Извор: Аваз
  • 16.11.2024. 21:49

Ово љето је цијели свијет постао залуђен виралном Дубаи чоколадом, а име је добила јер се могла купити само у овом граду Уједињених Арапских Емирата.

Друштвене мреже препуне су разних рецепата и покушаја да свако себи направи споменуту чоколаду, али јако је важно погодити прави омјер састојака.

Један од најважнијих, а често је изостављен у писаним рецептом, јесте тахин. Осим њега, дио фила су пропржени кадаиф и укусни намаз од пистација.

Вањски дио требао би бити сладак и гладак, док је пуњење орашастог окуса, кремасто хрскав и без текста оставља и најгласније критичаре.

Аутентичан доживљај

Чоколаду можете направити и без посебних помагала у обичном калупу за хљеб који сте претходно прекрили папиром за печење. Но ако желите аутентичан доживљај набавите силиконски калуп за израду чоколаде.

Састојци: 250 g млијечне чоколаде, 180 g креме од пистације, 75 g кадаиф разанаца, 30 g маслаца, 10 g тахини пасте, 1 чајна кашичица уља, прстохват соли.

Припрема:

1. У тави загријте мало маслаца, па на њему препржите кадаиф резанце које сте претходно уситнили ножем.

2. Пржите резанце пар минута док не постану хрскави и не добију златно-смеђу боју.

3. Помијешајте хрскаве резанце с кремом од пистације и тахнијем. Добро промијешајте и ставите са стране.

4. Растопите чоколаду на пари или у микровалној с мало уља.

5. Премажите половину растопљене чоколаде преко силиконског калупа за израду чоколаде.

6. Напуните га филом на бази пистације и кадаифа, па све заједно поново прекријте с остатком растопљене чоколаде.

7. Ставите чоколаду у замрзивач на пола сата да се стврдне, преноси Аваз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм