Ево начина на који можете спремити посластицу за вас, ваше укућане, али и за госте, који ће просто бити одушевљени када им уз кафу сервирате и овај колач.
Потребни састојци:
- 300 г ољуштеног кромпира;
- 100 г чоколаде за кување;
- 100 г маргарина;
- 300 г мљевеног кекса;
- 150 г шећера у праху;
- 1 кашика (15 г) какао;
- 2 кашичице екстракта рума.
Глазура:
- 100 гр чоколаде;
- 3 кашике уља.
Припрема:
Очистите и исјеците кромпир као за пире па га исто тако ставите да се скува. Кувани кромпир проциједите и ставите у једну чинију.
Одмах додајте изломљену чоколаду и исјецкан маргарин.
Узмите гњечилицу за кромпир и гњечите заједно кромпир, чоколаду и маргарин. Чоколада и маргарин ће од врелине кромпира да се отопе и све ће се претворити у чоколадни пире.
Затим додајте кекс, шећер у праху, какао и екстракт рума и све мијешајте заједно.
Истресите у обложен плех, не већи од 30 x 20 цм или неки калуп.
Отопите чоколаду за глазуру са уљем, добро измијешајте па прелијте и оставите да се охлади. Послије само исјеците на штанглице.
Уживајте!