Recept

Čorba sa zeljem

  • Извор: Агенције
  • 09.05.2022. 08:49

Nakon teških slavskih dana, danas za ručak preporučujemo čorbu sa zeljem.

Sastojci:

200 g očišćenog zelja

100 g praziluka

100 g mrkve

80 g korijena peršuna

60 g korijena celera

200 g krompira

2 kockice za pileću supu

1,3 l vode

1 kašika kukuruznog brašna

50 ml vode

200 ml pavlake za kuvanje

po ukusu mleveni biber

po ukusu suvi biljni začin

100 ml ulja

Priprema: 

Zelje isjeći na kraće trake. Praziluk sitno isjeckati. Mrkvu, korijen peršuna i koren celera krupno narendati. Krompir isjeckati na kockice. Ulje sipati u dublju posudu i staviti da se zagrije. Na zagrijano ulje ubaciti pripremljeni praziluk, mrkvu, korijen peršuna i koren paškanata.

Propržiti vrlo kratko na srednjoj temperaturi, oko 2-3 minuta. Zatim sipati 1,3 l vrele vode, dodati iseckani krompir i na tihoj temperaturi kuvati (poklopljeno) dok krompir ne omekša. Zatim ubaciti izmrvljene kockice za supu i zelje. Promiješati i pustiti da provri. Posuti mjlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu.

Kukuruzno brašno rastvoriti u 50 ml hladne vode, sipati u čorbicu i promiješati. Kada čorbica provri, pustiti da se kuva oko dva minuta, pa u tankom mlazu uz mešanje sipati pavlaku za kuvanje. Promiješati čorbicu, probati da li je treba još posoliti i čim provri skloniti je sa vatre.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 На ивици терена

    ' На ивици терена

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.