Људи углавном користе кућне уређаје за ствари на које су навикли да раде и не помишљају да они могу да имају и другу намјену.
Такав је случај и са рерном која има има једну функцију која је непозната многима који је свакодневно, из године у годину, користе.
Вјеровали или не истовремено можете и пећи и кувати јело, и то у рерни. Сада одмах до своје рерне и погледајте да ли има ову функцију.
Наиме овај трик користе врхунски кувари код припреме пилетине јер добија посебну сочност или за печење хлеба и пице.
Доњи дио рерне дијели топлоту као ону са рингле док кувате јело на уобичајен начин. Све што треба да урадите је да уклоните доњи дио решетки и на дно рерне ставите папир за печење. Онда загријте рерну на 250 степени.
Треба да знате да ово можете радити само у рерни која има метално дно, које може да поднесе тежину шерпе.
Такође морати обратити пажњу и на то да ли се посуђе у коме кувате у рерни може излагати високој температури.
Дакле, сада у својој рерни можете истовремено припремати два јела – једно ћете пећи на горњој жици, а на дну ћете кувати.