Рецепт

Да ли умијете да савијете посну сарму?

  • Извор: Новости.рс
  • 13.12.2023. 13:16

Сезона поста је одавно почела. А да ли сте знали да омиљено српско јело можете да прилагодите посној трпези?

Потребно је:

листови киселог купуса

1 велики празилук

1 већа шаргарепа

1 мањи целер

1 мањи кромпир

1 цијела главица бијелог лука

2 кашике ајвара

2 кашике јечмених пахуљица

100 г пиринча

мало сувог зачина

мљевена паприка и туцана љута

ловоров лист

уље

Припрема:

На уљу пропржити празилук, шаргарепу, па додавати једно по једно сјецкано поврће: целер, кромпир, додати пахуљице опран пиринач, сецкан бели лук...

Додавати зачине, мљевену паприку, бибер, суви зачин и ајвар. Све добро изједначити. Листу купуса уклонити дебљи дио листа, ставити пуну кашику надљева, савити са стране и увити сарме мало подуже.

Ређати усправно у шерпу. У средину насјецкати средину купуса која је остала, додати јос мало паприке, ако имате мало димљене рибе добо це доћи. Убацити ловоров лист, прелити водом и крчкати сарму 2,5 сата на тихој ватри. По жељи запећи. Уживајте у савршенству укуса, пишу Новости.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.