Рецепт

Да ли умијете да савијете посну сарму?

  • Извор: Новости.рс
  • 13.12.2023. 13:16

Сезона поста је одавно почела. А да ли сте знали да омиљено српско јело можете да прилагодите посној трпези?

Потребно је:

листови киселог купуса

1 велики празилук

1 већа шаргарепа

1 мањи целер

1 мањи кромпир

1 цијела главица бијелог лука

2 кашике ајвара

2 кашике јечмених пахуљица

100 г пиринча

мало сувог зачина

мљевена паприка и туцана љута

ловоров лист

уље

Припрема:

На уљу пропржити празилук, шаргарепу, па додавати једно по једно сјецкано поврће: целер, кромпир, додати пахуљице опран пиринач, сецкан бели лук...

Додавати зачине, мљевену паприку, бибер, суви зачин и ајвар. Све добро изједначити. Листу купуса уклонити дебљи дио листа, ставити пуну кашику надљева, савити са стране и увити сарме мало подуже.

Ређати усправно у шерпу. У средину насјецкати средину купуса која је остала, додати јос мало паприке, ако имате мало димљене рибе добо це доћи. Убацити ловоров лист, прелити водом и крчкати сарму 2,5 сата на тихој ватри. По жељи запећи. Уживајте у савршенству укуса, пишу Новости.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: