Савјет кувара

Додајте један састојак приликом пржења рибе и уживајте у неодољивом окусу

  • 26.02.2024. 17:39

Један од најједноставнијих начина да припремите рибу јесте да је уваљате у брашно и испржите, али кувари предлажу да додате још једну намирницу.

Без обзира да ли пржите филете рибе на путеру или у фритези, то је један од најбољих начина да је направите савршено укусну.

Али прије него што кренете у продавницу да купите рибу, имајте на уму да није свака за пржење.

Док висока температура може помоћи да нека риба буде сочна, она исушује природну влажност других. Бакалар, сом, пастрмка, шкарпина су идеалне за пржење, али поред брашна и презли, постоји још један састојак који ће помоћи да пржена риба буде укуснија.

Сматра се да прстохват шећера може драстично да побољша укус пржене рибе, а помоћу ње ћете постићи златну и хрскаву корицу.

Немојте да претјерате са шећером, јер онда можете да уништите јело, па је довољно да додате прстохват шећера на 1 кг рибе. Тако ћете постићи идеалан баланс слатког и сланог.

Обавезно испробајте овај трик и уживајте у новом укусу пржене рибе, пише Ствар укуса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: