Рецепт

Домаћа супа са најмекшим кнедлама

  • Извор: Информер
  • 05.03.2024. 13:39

Некада су најједноставнија јела и најукуснија, а доказ за то је и домаћа супа са кнедлама.

Некада недељни ручак није могао да се замисли без домаће супе, а сви се сјећамо како су нам баке правиле ону са кнедлама. Она није тешка да се направи, али кнедле често не успеју. Ако за желите да направите супу са кнедлама коју ће сви хвалити, онда обавезно испробајте овај рецепт. Трик је додатку јогурта, који чини да оне буду мекане увек.

Састојци:

За супу: 

600 g батака

веза зелени 

1 црни лук

За кнедле: 

50 g кукурузног брашна

40 g гриза

100 ml јогурта

1/4 кашичице соли

прстохват шећера

1 кашичица сјецканог першуна

1 јаје

1 кашика маслиновог уља

Припрема:

Месо ставите у шерпу, па сипајте воду. Лук исциједите на полутке, па ставите на ринглу да се испеку. Додајте у супу. Када месо буде скоро готово додајте очишћену везу зелени. Оставите још неких 10-ак минута на шпорету, па процедите. У супу вратите шаргарепу коју сте исјецкали на колутове и месо које сте исјецкали. Можете да додате и першун. Укључите на тиху ватру и када крене да ври убаците кнедле које сте направили. Поклопите и кувајте још 10 минута. 

За кнедле: 

Одвојите жуманца и бјеланца, па жуманце умутите са шећером. У беланца додајте прстохват соли и умутите у чврст шне.Помешајте жуманца и бјеланца и лагано сједините, па додајте јогурт, кукурузно брашно, сјецкани першун и маслиново уље. Лагано умијешајте све састојке, па помоћу двије кашичице обликујте кнедле, преноси Информер. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: