Доносимо вам рецепт за кифлице са пекмезом
САСТОЈЦИ:
500 г брашна
50 г мљевених ораха
250 г масти
200 ml млијека
2 кесице ванилин шећера
1 кашика нарендане корице наранџе
кашичица соде бикарбоне
пекмез по избору
ПРИПРЕМА:
Све састојке, осим пекмеза, ставите у чинију и умијесите глатко тијесто те ако је потребно додајте још мало брашна. Тијесто добро израдите и одмах подијелите на шест дијелова. Развуците сваки дио и опет га подијелите на шест дијелова. Филујте пекмезом, преклопите око њега краје-ве тијеста и благо притисните па савијајте у облик кифлице. Стављајте кифлице на плех обложен пек-папиром и пеците 10 до 15 минута у рерни за-гријаној на 180 степени. Водите рачуна да кифлице не смију да пожуте, већ тек мало да ухвате боју, веома брзо се испеку. Вруће ки-флице уваљате у шећер у праху помијешан са ва-нилин шећером.
*Рецепт преузет са странице "Јекин Каприц".