Славски колач или славски хљеб се мијеси дан прије славе.
Славски колач можете умијесити по жељи, у њега додајући: јаја, маслац, млијеко, бијело брашно и квасац.
Тако ћете добити издашно тијесто, меко као пјену, преноси Стил.
Али да бисте га украсили ево како да направите тијесто које ће остати бијело и послије печења.
Потребна су само три састојка:
вода,
брашно
со
Умијесите тијесто да изгледа као пластелин. Када умијесите тијесто, ставите га у кесу и ставите у фрижидер. Након што тијесто одстоји око пола сата, извадите пола и развуците га танко. Затим исјецајте украсе по вољи.
Оштрим ножем исијеците облик крста, а чашом или модлицом облик круга. Више спојених кругова умотајте па ћете тако добити ружу.