Слиједите ове кораке

Ево како правилно стерилизовати тегле прије пуњења

  • Извор: Ало
  • 28.11.2024. 18:02

Да бисмо очували свјежину и квалитет хране, важно је правилно стерилизовати тегле прије пуњења.

Стерилизација спречава раст бактерија и продужава рок трајања зимнице, чинећи је сигурном за конзумацију. Било да правите ајвар, џем или киселе краставце, правилно стерилизоване тегле су кључ успјеха.

Први корак је прање тегли и поклопаца врућом водом и детерџентом, након чега их темељно исперите. Постоје два начина стерилизације:

1. Стерилизација у рерни: Загријте рерну на 120°Ц, ставите тегле на обрнути плех и оставите их 15-20 минута. Након тога, искључите рерну и оставите тегле да се прохладе.

2. Стерилизација у води: У велику шерпу ставите памучну крпу, преко ње тегле и прелијте водом. Загријте воду до кључања и кувајте тегле 10 минута, а затим их пажљиво извадите и ставите на чисту крпу да се осуше.

Када су тегле суве, напуните их припремљеном зимницом док су још топле и чврсто их затворите поклопцима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 20:30 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија Бележница професора Мишковића (12+)

    'Серија је настала по мотивима романа Ратка Дмитровића Бележница професора Мишковића из 2014. године.

  • 23:00 Филм: Љубав и све остало (12+)

    ' Филм: Љубав и све остало (12+)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм