Корисно

Ево како се правилно замрзава кисели купус

  • Извор: Агенције
  • 06.02.2024. 17:33

Сезона киселог купуса још увијек траје, али било би добро знати да ли можете да му продужите рок трајања. Ако га правилно замрзавате, моћи ћете да уживате у њему дужи период.

Продужите рок трајања киселом купусу правилним замрзавањем. Можда сте се запитали да ли кисели купус уопште може да се замрзне и на који начин... Доносимо одговоре на та питања. Можда ћете жељети прије тога да сазнате и трик како да вам кисели купус траје дуго!

Према искуствима искусних домаћица, кисели купус може да се замрзне, али морате да испратите одговарајуће кораке. Кисели купус је свакако једна од омиљених српских зимница, у којој се ужива током цијеле зиме. Управо зато је и састојак бројних традиционалних јела попут сарме, подварка, у комбинацији са пасуљем и тако даље, пише Ствар укуса.

Добра вијест је да као и многим намирницама и киселом купусу може да се продужи рок трајања поступком замрзавања. За замрзавање купуса набавите претходно кесе за замрзивач.

Постоје два начина да замрзнете кисели купус:

1. замрзните цијеле сарме умотане у кисели купус

2. исјецкајте купус и замрзните.

Уколико желите да замрзнете сам кисели купус, поступак је сљедећи:

1. Припремите кесе за замрзавање, нож и кашику

За замрзавање киселог купуса набавите кесе за замрзивач, најпожељније су оне од пет литара. Припремите одговарајући нож којим ћете да сијечете купус и кашику за пуњење кеса купусом.

2. Припремите купус и пакујте га

Листове киселог купуса треба да исијечете на што ситније, како бисте могли што лакше да их спакујете. Кашиком пажљиво убацујте купус у врећу за замрзивач, али водите рачуна да је не препуните до врха. Обавезно избаците оштећене листове или оне који су исувише мали. Приликом замрзавања вода ће да се "прошири" па може да дође до пуцања кесе. Управо из тог разлога при врху кесе оставите празан простор од два до пет центиметара.

3. Замрзните кесе напуњене киселим купусом

Врло пажљиво и чврсто затворите кесе напуњене киселим купусом, како у њих не би ушао ваздух. Такође, претходно истисните ваздух из кеса. Ставите их у замрзивач.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Тајне Музеја

    ' ‘Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    '''Иако у сталној борби за превласт, два салона прате игру преживљавања, но када Божица одлучи да се потпуно модернизује и почне да шиша и господу, креће битка до истребљења у којој нико неће бирати средства.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.