Korisno

Evo koliko najduže treba da pržite luk

  • Извор: Магазин новости
  • 24.07.2023. 02:05

Crni luk, baš kao i bijeli, bogat je korisnim supstancama koje utiču na simptome prehlade i imunitet. Ali, te supstance su osjetljive na toplotu i postoji tačna mjera preko koje ovu namirnicu ne smijete termički da obrađujete, što vrijedi i za kiseli kupus.

Luk sadrži flavonoid kvercetin koji se aktivira toplotom, što znači da je dobro popržiti ili ispeći luk. 

Ipak, nutricionisti upozoravaju da taj proces ne bi trebao da traje duže od pet minuta. Nakon tog trenutka, termička obrada počinje da uništava ovu supsatncu.

Dakle, ako želite da izvučete maksimum iz luka kratko ga popržite. 

Koristite li ga u jelima koja se dugo kuvaju, poput supa, variva ili raznih jela s mesom, znajte da iz njega nećete dobiti maksimalnu moguću količinu zdravih sastojaka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.