Ниједна празнична трпеза не може и не смије да прође без печења. Међутим, шта се дешава са месом које се не поједе око празника.
Свака врста меса има рок трајања, а у наставку погледајте колико дуго комади меса могу да стоје у фрижидеру и замрзивачу.
Црвено месо и свињетина
Црвено месо може да стоји у фрижидеру до 5 дана, а у замрзивачу од 4 до 12 мјесеци. Након тога, месо више није за употребу. Обрађено месо (печење) ће трајати 3-4 дана у фрижидеру, и 2-6 мјесеци у замрзивачу.
Сланина и кобасице (необрађене)
Сланина у фрижидеру може да стоји 7 дана, а кобасице до 2 дана. У замрзивачу могу да стоје до 2 мјесеца.
Мљевено месо (необрађено)
Мљевено месо, било да је у питању јунетина, свињетина или пилетина, може да стоји у фрижидеру 1 до 2 дана, а могу да се замрзну на период од 3 до 4 мјесеца.
Пилетина (необрађена)
Сирова пилетина у фрижидеру траје само дан или два, али до годину дана у замрзивачу.