Корисно знати

Ево шта треба да урадите да динстано месо увијек буде мекано и сочно

  • Извор: Пинк
  • 02.02.2025. 19:05

Јела са динстаним месом су прави ужитак. Када научите да динстате месо на прави начин ваша непца ће вам бити захвална.

Постоји неколико финеса у припреми динстаног меса, који се морају поштовати, како бисте били сигурни да ћете увијек имати добар резултат. Одговарајућа меса за динстање су жилава меса, телећа ребра и свињска плећка.

Класично динстање прво подразумијева пржење меса, како би се запечатили сокови у њему, и како не би исцурили у процесу кувања, остављајући месо превише сувим, преноси Пинк.

Након кратког пржења меса на високој температури, додаје се мало воде, али не и много, како се динстање не би претворило у кување. Процес динстања меса траје дуго и одвија се у тихој ватри.

Код кувања се производи водена пара, која се лијепи на поклопцу посуде. Тамо се она кондензује и и враћа у месо, чинећи га меким и мирисним, преноси Еспресо.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.