Када поменемо слаткише, медено срце многима ће бити у прва три избора. Ова сочна чоколадна посластица која се топи у устима веома се лако припрема. Може бити и посна и мрсна верзија је погодна за јело током цијеле године.
Ево како да ову посластицу направите за само неколико минута и почастите себе и своје најближе.
Састојци:
- 250 мл киселе воде
- 120 мл уља
- 200 г шећера
- 1 кашика пекмеза по избору
- 250 г брашна
- 3 кашике какаоа
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица цимета.
За премаз:
- 3 кашике пекмеза
За глазуру:
- 100 г посне чоколаде
- 2 кашике уља
Припрема:
Какао, соду бикарбону, брашно и цимет помијешати. Сјединити киселу воду, уље, шећер и пекмез, па додати суве састојке. Смјесу ручно измиксати и изручити у подмазан плех. Пећи колач у претходно загријаној рерни на 200 степени, око 25 минута. Врућ колач премазати пекмезом. Чоколаду истопити са уљем, па прелити преко прохлађеног колача.