Кухиња

Готово за 20 минута: Рецепт за најслађе медено срце

  • Извор: Курир
  • 03.09.2024. 21:04

Када поменемо слаткише, медено срце многима ће бити у прва три избора. Ова сочна чоколадна посластица која се топи у устима веома се лако припрема. Може бити и посна и мрсна верзија је погодна за јело током цијеле године.

Ево како да ову посластицу направите за само неколико минута и почастите себе и своје најближе.

Састојци:

- 250 мл киселе воде

- 120 мл уља

- 200 г шећера

- 1 кашика пекмеза по избору

- 250 г брашна

- 3 кашике какаоа

- 1 кашичица соде бикарбоне

- 1 кашичица цимета.

За премаз:

- 3 кашике пекмеза

За глазуру:

- 100 г посне чоколаде

- 2 кашике уља

Припрема:

Какао, соду бикарбону, брашно и цимет помијешати. Сјединити киселу воду, уље, шећер и пекмез, па додати суве састојке. Смјесу ручно измиксати и изручити у подмазан плех. Пећи колач у претходно загријаној рерни на 200 степени, око 25 минута. Врућ колач премазати пекмезом. Чоколаду истопити са уљем, па прелити преко прохлађеног колача.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: