Pravilna priprema

Griješimo li ako čaj pravimo sa ključalom vodom

  • Извор: Агенције
  • 01.09.2022. 14:48

Iako mnogi to ne znaju, postoji ispravan način pripreme čaja.

Šta god da mu dodate - mlijeko, med i limun, cimet… morate znati da ga pripremite.

Profesionalni degustator hrane i pića Martin Isark rekao je da pri pravljenju čaja nikada ne treba koristiti ključalu vodu.

"Vrijeme je da zaboravimo taj mit. Veoma topla voda ubija ukuse čaja i zapravo ostaje suv ukus, uglavnom tanin", kaže on.

On je objasnio da voda treba da bude najviše 80°C kako bi se osjetili svi ukusi čaja.

Ranije se za pripremu koristila topla voda jer nije bila za piće, pa je kuvana da bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.