Биљке доносе срећу. Уколико волите цвијеће и гајите га, сада сте сигурно фокусирани на то да својим зеленим мезимицама обезбиједите оптималну количину воде или се сналазите око тога ко ће се о њима старати док сте на љетовању. А овај савјет помоћи ће вам да биљке боље раде до краја јесени и да вам балкон буде наљепши у крају.
Ријеч је о смеђем шећеру који у растворима може подстаћи активност микроорганизама у земљишту и помоћи им да ослободе све хранљиве материје, те да ваше биљке дуже и боље живе.
На страници Гарденинг Соул писали су о предностима смеђег шећера за биљке, како га боље искористити и са чиме комбиновати да бисте направили „укусно“ природно ђубриво. Не воле слатко само људи, већ и неке биљке. Само једна врећица смеђег шећера може нахранити све ваше биљке.
- Ако смеђи шећер једноставно помијешате са водом, то ће учинити листове ваших биљака сочним и зеленим.
- Ако помијешате смеђи шећер са квасцем и водом, то ђубриво ће постати моћно средство за укорјењавање биљака.
- Ако помијешате смеђи шећер са пивом, биће то азотно ђубриво које може спријечити листове биљака да пожуте.
- Ако помијешате смеђи шећер са бијелим луком и водом, добићете фосфатно ђубриво које ће подстаћи цвјетање биљака.
- Мијешањем смеђег шећера са бијелим сирћетом и водом, створићете гвожђе сулфат и моћи ћете да прилагодите пХ земље.
Када примјетите да биљка вене и да ће ускоро почети да "умире", можете додати шећер да повећате ниво сахарозе и глукозе. Сахароза ће бити у контакту с микроорганизмима у тлу, а то ће омогућити азоту да обезбиједи биљци неопходну енергију, што ће јој помоћи да остане у животу.
(Сенса)