Рецепт

Идеја за брзи ручак: Обрадујте д‌јецу пилећим крокетима

  • Извор: Телеграф
  • 24.10.2023. 17:52

Крокети од пилетине су д‌јеци један од најдражих рецепата.

Ова практично грицкалица направљена од пилетине, презли и брашна идеална за сваки оброк, од ручка, преко ужине, до рођенданске забаве. Једноставно, д‌јеца их обожавају.

Спремите д‌јеци пилеће крокете, додајте помфрит и салату - и биће импресионирани. Увијек рачунајте да ће тражити још који комад.

Састојци:

300 гр мљевене пилетине

мала главица исјецканог бијелог лука

со и бибер према укусу

1 кашичица сенфа

пола кашичице зачинксе слатке паприке

суви биљни зачин према укусу

60 гр презли

2 јајета

20 гр путера

50 гр брашна

1/2 шоље уља

за умак (опционо)

2 кашике сенфа

сок од пола лимуна

100 грама мајонеза

Припрема:

Бијело пилеће месо очистите од жилица и самељите.

Загријте путер и пропржите црни лук док не омекша. Охладите га и додајте у мљевено месо.

Зачините смјесу према укусу. Додајте со, бибер, сенф, зачинску слатку паприку, суви биљни зачин и све добро промијешајте.

У смјесу потом додајте једно јаје, а друго помијешајте са брашном и направите тијесто гушће од смјесе за палачинке.

Изваљајте рукама цилиндричне облике од мљевеног меса и умочите их у тијесто, а потом у презле.

Када направите све крокете, оставите их неко време у фрижидеру да се охладе и стегну. За то време направите умак, тако што ћете помијешати мајонез, сенф и лимун. Добро загријте уље у дубљем тигању или фритези и пржите пилетину до златно браон боје. Сервирајте д‌јеци топле, не вруће, пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: