Испобајте

Из Бакине кухиње - Сочна пита са гризом и вишњама

  • Извор: ЦдМ
  • 26.12.2024. 14:12

Из Бакине кухиње стиже нам рецепт за сочну питу са гризом и вишњама.

Потребно је:

лонче од 100 ml

коре за питу

300 гр вишања

1 лонче гриза

3 јаја

100 gr шећера

1 лонче уља

200 ml јогурта

1/2 прашка за пециво

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати гриз уље и прашак за пециво па све изједначити. Једну кору раширити на дно тепсије подмазаног плеха од рерне и премазати уљем. Три коре раширити, па премазати умућеним јајима, згужвати као хармонику и ређати једну до друге.

Други ред исто тако, али преко побацати вишње. Преко вишања опет три згужване коре премазане јајима и гризем, па вишње и тако до краја.

Прекрити кором и премазати филом и пећи на 200 степени Ц око 45 минута. Посути прах шећером и ванилин шећером, преноси ЦдМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Понедјељком завирите у све крајеве Српске, са занимљивим гостима кроз испиративне приче о природи, културним и спортским манифестацијама, обичајима откријте љепоте наше земље.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.