Хрскава корица и мекана текстура изнутра је савршена комбинација за кромпир. Међутим, доћи до савршеног кромпира је задатак и оним највећим куварима.
Недавно је шеф кухиње Асдин, открио да је за савршени хрскави кромпир потребан један састојак који му пружа такву текстуру. Ово је рецепт који он издваја као најбољи.
Припрема кромпира:
Кромпир очистите и ставите у хладну и слану воду 20-ак минута; кувајте док не буде више од пола куван, али не може да се изгњечи, како савјетује кувар.
Када га оциједите у цједиљку, користите виљушку да направите оштре ивице како бисте постигли жељену хрскавост.
Он додаје да је неопходно додати кашику брашна да би се добила додатна хрскавост.
"Ово је такође добар тренутак да додате морску со. Онда узмите плех за рерну и упалите да се рерна загреје. Ја је упалим на 220 степени, да би се брзо угрејало. Опције као што су гушчја и пачја маст су одличне за укус, али биљно или сунцокретово уље су сасвим у реду све док су заиста вруће".
Послије отприлике 15 минута смањите рерну на 180 степени, убаците кромпир и наставите да окрећете кромпир лопатицом сваких пет минута, док се не постигне жељена боја и хрскавост - наводи он, преноси "Dailymail.co.uk".
Кромпир послужите уз жељене сосеве, као самостално јело или као додатак по вашем избору.