Кухиња

Један састојак је тајна савршеног ајвара

  • Извор: Агенције
  • 08.09.2024. 06:54

Један састојак може значајно побољшати окус ајвара. Наиме, ријеч је о хрену.

За припрему вам је потребно: три килограма црвених паприка, 30 декаграма хрена, три децилитра уља, децилитар алкохолног оцта и кашика соли.

Паприке добро оперите и самељите. Након тога их ставите у већу шерпу и кувајте док смјеса не постане густа.

Неки могу бити опасни: Ове предмете не остављајте испод кревета

Неки могу бити опасни: Ове предмете не остављајте испод кревета

Додајте со и уље и кувајте док се сви састојци у потпуности не сједине. Додајте хрен и оцат, добро промијешајте.

Ајвар сипајте у загријане, стерилисане тегле. Након што их затворите, прекријте их фолијом. Овако припремљен ајвар треба стајати на сувом мјесту најмање 24 сата прије него што га поједете.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Народ Прича (Р)

    Народ Прича (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Путуј, пробај заволи са Лазаром

    'Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.