Savjetuju iskusne domaćice

Kako da jaja ne puknu tokom kuvanja?

  • 30.04.2021. 21:09

Vodite računa o tome da ne kuvate jaja koja ste tek izvadili iz frižidera. Prije nego što ih počnete kuvati, ostavite da malo stoje na sobnoj temepraturi.

Kada ih stavljate u posudu za kuvanje, ne bi trebalo da ih ne bude previše. Ukoliko se sudaraju prilikom kuvanja, dovešće do pucanja i neophodno je da među njima bude dovoljno razmaka.

Jaja u posudu položite polako i nježno, da ne bi napukla prilikom udarca u dno posude.

U vodu u kojoj kuvate jaja stavite malo sirćeta i soli.

Posudu sa jajima stavite na vatru srednje jačine, sačekajte da voda provri, a onda smanjite vatru i tako kuvajte.

b92

Тагови:
  • 15:25 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 16:15 Документарни програм: Зелени туризам (Р)

    Документарни програм: Зелени туризам (Р)

  • 17:20 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 17:25 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 18:25 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 18:55 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)