Stručnjak za bonton

Kako da pravilno jedete krofnu

  • Извор: Телеграф
  • 28.03.2023. 17:32

Stručnjak za bonton otkriva kako se, prema britanskom bontonu, pravilno jede krofna.

Iako smo u iskušenju da rukama zgrabimo slatku poslasticu i prepustimo se slasti, influenserka Lusi Čelindžer je otkrila šta treba da uradite ako se nađete u otmjenijoj situaciji prilikom ručavanja.

Stručnjak kaže da se koristi viljuška za desert, jer ima stranu posebnu za rezanje pudinga ili nož, da biste dobili komad veličine zalogaja.

“Uzela bih viljušku i onda bih jednostavno presjekla krofnu”, demonstrirala je u klipu.

“Ponovite radnju, a zatim viljuškom probodite krofnu i stavite dio veličine zalogaja u usta”, rekla je ona.

Lusi je objasnila da istu stvar možete da uradite i sa punjenom krofnom, a sa komadom koji ste isjekli "pokupite" džem ili krem.

“Skoro svako njemačko domaćinstvo ima ovakve viljuške za desert”, napisao je jedan evropski gurman.

“Mi ih zovemo viljuške za torte i to ime govori za šta ih koristimo”, glasio je drugi komentar.

Lusi ima više od 554.200 pratilaca na "TikTok-u", gdje je prikupila oko 12,7 miliona lajkova. Ekspert je napravila niz video-snimaka koji objašnjavaju pravilan način konzumiranja različite hrana, od kojih su neke smislenije od drugih, obuhvatajući niz delicija, od pice do čokoladnih pločica, piše "Daily Mail".

@lucychallengerofficial How to eat a Doughnut 🍩 Formal British Dining Etiquette #doughnut #donut #british #etiquette #etiquettetips #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #thefixer #trend #trending #viral #tiktok #learnontiktok #learn #advice #guide #dining #food #cutlery #eating #manners #polite #western ♬ original sound - Lucy Challenger

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.