Данас обиљежавамо Ђурђевдан, а ниједна славска трпеза не може да прође без укусне ђурђевданске салате.
Салата се спрема брзо, а ми вам у наставку дајемо рецепт:
Састојци:
6 куваних јаја
1 празилук
6 киселих краставаца
200 г шунке
200 г гауда сира
180 г кукуруза из конзерве
3 кашике мајонеза
2 кашике природног јогурта
1 кашичица сенфа
1/2 кашичице соли
1/2 кашичице црног бибера
Припрема:
Исјецкајте јаја, краставчиће, празилук и шунку, па помијешајте све састојке.
Након тога, додајте и рендани сир.
У другу посуду помијешати мајонез, јогурт, сенф, со и бибер, па све лијепо промијешати.
Сипати прелив у салату и добро промијешати и сјединити.