Svako ima svoj način

Kako da sačuvate sve hranjive sastojke u supi

  • Извор: Агенције
  • 14.09.2022. 15:24

Supa je stara koliko i vještina kuvanja, te skoro svaka nacija ima svoj poseban recept za ovo "jelo na kašiku". Supa je oduvijek važila za lijek i istina je da je veoma zdrava, jer se u nju stavlja razno povrće i meso.

Međutim, iako djeluje vrlo jednostavno za pravljenje, na određene sitnice morate obratiti pažnju ako želite da vaša supa bude ukusna i da je iz njenih namirnica izvučete nutritivni maksimum.

Diplomirani strukovni menadžer gastronomije i suši majstor Dragana Knežević za Telegraf otkriva trik pomoću kog ćete uspjeti da sačuvate sve hranjive sastojke koji ovo jelo čine tako zdravim.

"Korenastvo povrće i određeni delovi i vrste mesa se stavljaju u šerpu. E, sada, caka je u tome šta želite. Ukoliko želite da sama supa kao tečnost bude ukusna i hranljiva, onda treba da nalijete hladnu vodu i tako kuvate. Međutim, ako želite da same namirnice budu hranljive, onda treba da sipate vruću vodu i stavite da se kuva", otkriva ona.

Prema njenim riječima, kada meso prelijete vrućom vodom, oko njega se stvara opna koja zapravo štiti sve hranljivo u njemu i ne dozvoljava da bilo šta izađe iz njega.


 

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    '' Емисија: Прича се

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)