Када дође хладније вријеме сви се највише радују специјалитетима од киселог купуса, као што су сарме, подварак...
Без обзира да ли правите посну или мрсну верзију, ово традиционално јело је сигурно омиљено међу свим генерацијама.
У сезони празника и слава мота се пуно сарми, а сви желе да оне остану цијеле током кувања.
Ако сте почетница у кухињи, или искусна домаћица, сазнајте који је најбољи начин да умотате сарме тако да се оне никада не распадну, преноси "Новости Магазин".
Овај савјет можете да примјењујете и када ролате сарме од киселог купуса, зеља, пролећне ролнице…
Листове купуса исперите и исијеците коријен, па на ивицу ставите надјев од мљевеног меса.
Уролајте, па прстом увуците ивице са обје стране ка унутра.
Овако се сарме никада неће размотати током кувања и изгледаће савршено када их послужите.