Џигерица се може припремити на много начина. Само треба да запамтите да не направите једну грешку коју већина чине.
Џигерица садржи пуно витамина А, витамина Б и гвожђа. Такође је веома добар извор протеина. Поред тога, има мало масти. 100 г пилеће џигерице је 120 кцал. Ово га чини одличним дијететским јелом.
Такође има позитиван ефекат на наш вид. Помаже у борби против анемије због високог садржаја гвожђа. Подржава наш имунитет и додаје енергију. Заиста је вредно ваше пажње.
Често правимо једну велику грешку када пржимо џигерицу.
Никада не солите џигерицу прије пржења.
Ако је џигерица коју припремате сува и тврда, то је зато што сте је посолили прије пржења. Не би требало то да радите!
Јетру зачините тек након пржења. По могућству непосредно прије сервирања. Ово одржава џигерицу влажном изнутра и неће се стврднути. Само ће бити много укусније, преноси Крстарица.