Пуцање јаја током кључања је чест проблем са којим се с времена на вријеме сусрећемо.
Пуцање јаја омогућава бјеланцима да "побјегну" у саму воду, што даље чини јаје готово нејестивим. Кувано јаје једно је од главних обиљежја Васкрса, стога је неопходно да сва буду цијела, спремна за даље шарање.
Уз праве савјете и трикове, јаја могу бити скувана на савршен начин како бисте празничне дане провели растерећени овог проблема.
У већи лонац прво ставите кухињску крпу, а на њу положите јаја која сте намијенили за кување. Када их поређате, ставите и неколико чачкалица, до три.
Необично, зар не, али заиста ради посао, поготову у комбинацији са кухињском крпом. Објашњење трика не постоји, за њега знају и баке и професионални кувари - и великодушно савјет дијеле на интернету.
Немојте користити превише, довољно је да убаците три или баш на већу количину и до пет комада у врелу воду. Након 10 минута, када се јаја охладе, провјерите да ли је љуска оштећена, преноси Она.рс.