Јели сте лук, а као посљедицу имате непријатан задах. Постоји ли намирница која може да неутралише мирис лука?
Сигурно вас је некад занимало да ли припремом хране можемо да неутралишемо мирис, о свим тим дилемама је говорио др Верослава Станковић, дијетолог и специјалиста хигијене исхране здравих и болесних људи.
"Кикирики је намирница која има доста протеина, а мало дијетних влакана, па постоје подаци да та намирница ствара киселу средину у организму. Када постоји непријатан мирис или задах, обично се сумња неке болести уста и зуба, као што је парадентопатија", започела је др Станковић.
Такођи хроничне болести могу довести до непријатног мириса, као што је дијабетес.
"Код лука брзински помаже лимун, то је опште познато, он неутралише непријатне мирисе. Познато је и да неутралише непријатне мирисе у фрижидеру", рекла је она.