Васкршњи празници су почели, а стигао је Велики петак, дан када се сви укућани окупе на традиционалном посном ручку.
Познато је да се на Велики петак стриктно пости, а наша традиција налаже да тог дана углавном сви будемо на окупу и обиљежимо један од најтужнијих дана на прави начин.
Посна трпеза може да буде неодољива уколико знате да је спремите на прави начин. Иако људи много више воле мрсна јела, за ову питу са купусом ћете се сигурно отимати.
Састојци:
- 500 грама кора за питу
- килограм киселог купуса
- 300 ml уља
- 300 ml воде
- мало соли
Најприје купус ситно исецкајте и оставите да се динста на уљу, па у то додајте воду. Када видите да је готов, оставите га да се охлади.
Прве двије коре попрскајте мјешавином уља и воде, а на трећу кору нанесите купус и тако ролајте. Поступак понављате све док има кора.
(б92)