Сочно и укусно

Кувар открио најбољи рецепт за пуњене паприке

  • Извор: Крстарица
  • 17.10.2024. 22:25

Ако вас занима јело са месом, истовремено сочно и укусно, онда је овај рецепт прави избор.

Руски професионални кувар, Вјачеслав Красилниковје открио је рецепт за пуњене паприке које ће се топити у устима.

1. Кратко натопите паприке

У већу посуду сипајте воду и посолите, па додајте паприке и оставите да се кратко натопе. Ово ће вам помоћи да из паприка лако уклоните сјеменке и петељке, али и побољшаће им укус и уклонити горчину (уколико постоји).

2. Добар надјев је кључан

Углавном се за пуњене паприке користи мљевено месо, а када купујете изаберите или само свињско или мијешано. Мљевено месо можете да пропржите или да користите свјеже (избор је на вама). Ако користите свјеже, на путеру продинстајте сјецкани црни лук, који даје посебан шмек јелу, па га додајте у посуду са месом и зачините. Затим додајте пиринач који се кува тако што се стави у шерпу, а онда се сипа и врло мало воде (неких 4-5 кашика). Кува се док не упије сву воду, а овако припремљен пиринач неће упити сву течност, па ће самим тим и надјев бити баш сочан. Ако ипак желите да пуните пропрженим месом, њега додајте у пропржени црни лук (исто на путеру) и у готово месо додајте пиринач који сте спремили на исти начин као и за сирови надејв и добро сједините. Наравно зачините по жељи.

3. Пиринач замијените тиквицама

Умјесто пиринча у месо можете да додате средину тиквица коју сте издубили. Јело ће бити за нијанску лаганије, али и укусније.

4. Засјеците паприке

На дну паприка направите мали рез, јер када их поређате у шерпу и прелијте сосом, захваљујући резу, он ће доспјети у паприке и лакше ће, а и равномјерније скувати надјев.

5. Не пуните паприке до врха

Многе домаћице стављају превише надјева у паприке, а због тога оне пуцају током кувања, јер пиринач бубри и ствара притисак, посебно ако су лошијег квалитета, односно тање. Кад кашичицом стављате надев у унутрашњост паприка, немојте га сабијати и никада их не пуните до врха, пише Крстарица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Манастири

    ' Прави поклон љубитељима духовности, умјетности и историје- документарни серијал 'Манастири', који ће вас упознати са духовним и материјалним богатствима манастира у Републици Српској.

  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:55 Емисија: ПарлаТВмент (Р)

    ''' Нови ауторски формат дугогодишњег уредника и ТВ лица, Предрага Ћурковића, завириће у регионалне скупштинске сале, отвориће најактуелније теме, расвијетлити политичко-друштвена дешавања са свих меридијана и дати простор ставовима и чињеницама да се надмећу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Не пропустите погледати наше рецепте за здраве кето оброке.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.