Припрема јела

Маринирајте месо у овој намирници и биће мекано и сочно као никада

  • Извор: Магазин новости
  • 15.10.2024. 18:17

Различите врсте меса се припремају на различите начине, али оно што је заједничко је то да је маринада обавезна.

Она ће свако месо учинити мекшим и сочнијим, а у зависности које сте изабрали прилагођавате састојке за маринаду. Али, постоји један напитак који искусне домаћице често користе у припреми меса, јер он омекшава месо и чини га укуснијим. Ријеч је о чају.

Помоћу чаја можете припремити савршену маринаду која ће побољшати укус месу, али морате је направити како треба. Користите чај без арома (типа нану, камилицу, зелени чај), као и без адитива. Када направите чај у њега додајте зачине по жељи, као и сјецкани црни или млади лук.

Оставите да се охлади, па прелијте преко меса које сте изабрали. Ако користите пилеће оставите да се маринира неких сат времена, а ако користите друге врсте меса онда маринирајте 6-12 сати. Затим припремите месо по жељи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    'Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)